Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Απαραίτητα εργαλεία για να ξεκινήσεις

Ένα από τα πιο απαραίτητα εργαλεία όταν δημιουργούμε κοσμήματα με χάντρες είναι οι πένσες! Θα τις βρούμε σε πολλά σχέδια, απλά και πιο εξειδικευμένα. 
Πάμε να δούμε μερικά από αυτά...
1. Πένσα με κυρτά λεία σαγόνια
Πρέπει να φροντίσουμε η πένσα που θα χρησιμοποιήσουμε για τα σύρματα μας να είναι λεία, χωρίς δοντάκια, ώστε να μην τραυματίζονται τα σύρματα και έχουν αντιαισθητικές γραμμές. Το κυρτό της σχήμα μας βοηθάει σε πολλές εργασίες


2. Μυτοτσίμπηδο
Το μυτοτσίμπηδο είναι απαραίτητο όταν δουλεύουμε με σύρματα. Μας βοηθάει να φτιάξουμε θηλιές στα σύρματα και τις γράνες μας. Μπορούμε, επίσης, να το χρησιμοποιήσουμε βοηθητικά μαζί με την πένσα στην διάνοιξη κρίκων, αλυσίδων κλπ, αν και καλύτερα θα μας βοηθούσε μια δεύτερη πένσα.


3. Κοφτάκι
Το κοφτάκι θα το χρειαστούμε το ίδιο συχνά με την πένσα, με αυτό θα κόψουμε τα σύρματα μας ή θα μικρύνουμε τις γράνες. Καλό είναι να έχουμε ένα δεύτερο πιο γερό κοφτάκι για τα σκληρά σύρματα, τύπου memory wire, ώστε να μην καταστρέψουμε τα δοντάκια από αυτό που χρησιμοποιούμε.


4. Πένσα με ίσια λεία σαγόνια
Κάνει την ίδια δουλειά με την κυρτή. 


5. Γράνες
Είναι τα συρματάκια που χρησιμοποιούμε βοηθητικά, για να ενώσουμε χάντρες, να κρεμάσουμε μεταλλικά διακοσμητικά και χάντρες στα βραχιόλια, κολιέ, δαχτυλίδια κλπ
Θα τις βρούμε σε διαφορετικές παραλλαγές. Το κλασικό σχέδιο είναι το καρφάκι. Θυμίζει καρφί, το κεφαλάκι χρησιμεύει σαν στοπ ώστε να σταθεροποιείται η χάντρα που θα κρεμάσουμε. Υπάρχουν σε διάφορες αποχρώσεις, επάργυρες, επίχρυσες, μπρονζέ, χάλκινες, σε διάφορα πάχη σύρματος αλλά και σε διαφορετικά μήκη. 
Μια άλλη παραλλαγή είναι η γράωα με ματάκι ή θηλιά. Ενώ την γράνα-καρφάκι την χρησιμοποιούμε πιο πολύ για να κρεμάσουμε στοιχεία, την γράνα-ματάκι την χρησιμοποιούμε για να ενώσουμε μεταξύ τους στοιχεία.
Μπορεί εύκολα να φτιαχτεί με σύρμα, χρησιμοποιώντας απλά το μυτοτσίμηδο μας.


6. Κρικάκια
Ένα άλλο απαραίτητο εξάρτημα. Θα το χρειαστούμε για να κρεμάσουμε τα μεταλλικά μας στοιχεία στις δημιουργίες μας, αλλά και για να εφαρμόσουμε τα κουμπώματα στα βραχιόλια και τα κολιέ και όπου αλλού μπορούμε να φανταστούμε! Μέχρι στο να φτιάξουμε την δική μας αλυσίδα...
Θα τα βρούμε σε διάφορες αποχρώσεις, πάχη και διαμέτρους!
Συνεχίζεται.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου